Jul/Maskeradhoppning i skolan

Ett av de 2 lagen från min klass:



Första lärarlaget:




Andra lärarlaget:


Lucia

Slapp åka bussen kvart över 5 i morse, men ustället skjutsade pappa mig i en varm bil samma tid. När jag kom till Flyinge halv 6 var det bara att vänta på att tiden skulle gå. Halv 7 gick jag bort till internaten och satte mig i ettornas kök där 2 flickor var vakna.
I restaurangen åts det gröt och HP2 lussade för oss, mysigt och roligt var det. Alla fick sig nog ett gott skratt när flickorna sjöng sin omgjorda pepparkakslåt om Flyinge.

Åkte till Vipan för att ha kemi, men såklart så säger Nitsa att den är inställd, Jippiie eller nått.. nu kunde jag redan varit hemma!!

Ajja, hade sällskap av några ettor på bussen som skulle in till Lund och äta. Jag tror jag och Julia pratade Falsterbo i minst en timme, men det är verkligen en sån sak man kan prata hur mycket som helst och hur många gånger som helst om, blir aldrig tråkigt!

Hemma väntade ett stökigt rum som behövde fixas eftersom Faster, Farmor och kusinerna skulle komma och lussefika lite. När de sedan hade gått råkade jag olyckligtvis somna på soffan...

DET FINNS INGET BÄTTRE ÄN FALSTERBO! ! ! ! <3

XOXO.


Lucia-helg

Fille fyllde ju 18 i Torsdags, så i Fredags blev det utgång i Malmö. Mötte upp Fille, Lovisa, Linn och becca utanför Hipp och den blev det dans till kl 3.
Alla tågen till Lund var inställda så jag fick snällt väcka pappa och fråga omjag skulle ta en taxi, men det fick jag allt inte utan istället körde pappa för att hämtade mig.

Igår sen var jag sjukligt trött när mamma väckte mit vid 9 för att åka till stallet och julpyta. När pappa och Cilla satte upp granris, passade Ebba hunden och mamma fixade fika. Jag höll mig inne i sadelkammaren och putsade allt jag kunde putsa.
Därefter var det genrep till luciashowen på LCR och jag fick träffa Sanna och Emma, det var väldigt länge sen sist.
Kvällen ägnades åt att vila ut ordentligt och jag somnade såklart på soffan.

Mamma sätter på tvn i morse och får syn på en tecknad örn som flycker över vattet, sen byter hon kanal. Jag tänker, men shiit det var ju Spirit och säger "Hallå slå tillbaka". Det blev till att kolla på filmen och sen åka upp till LCR för att hjälpa barnen att knoppa deras hästar.

Luchashowen var däremot dålig, där var inga roliga nummer och så var där en riddarkadrilj som var så dryg att alla i publiken bara satt och pratade med varandra. Efter det skulle sen LARS visa en kul film som man inte ens såg och publiken började försvinna.. Äsch, showen var inte på topp med andra ord.

Ikväll har jag kollat på Im a legend. Den är bara fantastiskt, finns nog inte en film till som man får sån känsla av när man ser den.. underbart!!

Nä, nu blir det att lägga sig i en renbäddad säng och vänta på att pappa ska väcka mig så jag kan ta bussen kvart över 5 imon bitti.

Puss puss.

HOV

HOV är nog det roligaste på länge. I morse drog vi av skor och satte sedan på "tappskorna" på de stackars träbenen med plasthovar. Men gud vad roligt det var, gick som en dans när man väl fått in taktiken.
Nästa gång blir det att dra av och sätta på ännu fler skor än idag, sen blir det att hitta en stackars häst att fixa fossingarna på.
Längtar redan till nästa lektion!!

XXX.


Min prins på uteritt i snön


<3


Ettorna borde älska mig, eller gilla iaf!

Är jag inte otroligt snäll som får Nitsa att ge mig en halvtimmes privat kemilektion för att ettorna skulle få skippa dagens kemi och åka hem?
Julia och Maria kom allvarliga in till bänkarna jag satt på och bara Rebecca vi måste prata med dig. Jag blev sjukt nervös dessutom står Nitsa där när jag kommer ut i korridoren. "Rebecca, nu hänger allt på dig.. om du vill ha kemi idag har vi det, annars får ni gå hem allihopa."
I denna situationen börjar Landgren tänka så det ryker ur öronen och sed kommer hon på en smart idé om att få ha lektion själv och att ettorna ska få ledigt... blev de glada eller glada liksom!!

Efter skolan blev det ombyte för stallet och sen en kort uteritt på Bobby i mörker. Söt han är! Mötte Nella och Tom, men sorgligt nog red hon barbacka så det blev ingen galopp tillsammans. Jag och Bob följde dem hem i passage men lämndade dem sedan för att galoppera hemåt. Istället för att galoppera bockade han små bockningar hela tiden för han vet ju inte riktigt hur man gör, men jag lyckades få in hans bocktakt och det blev som en helt ny gångart.


Älsklingen <3

Over and out.

Film från igår

Som överskriften berättar så är det en liten film från HG3's "dressyrnummer" på öppet hus.



F-dagarna

Kl 11 stannade bilen utanför gymnasiestallet i Flyinge och jag skulle in och börja knoppa. En kvart senare var BM knoppad och borstad.. hmm.. vad skulle jag göra nu?
Jag smsade Johanna och frågade om hon ville ha hjälp med Magica, men hon var seg på att svara. 5 min senare ringer Caroline och säger att hon blir sen och behöver hjälp med att fixa Blues, självklart hjälper jag till, men så händer det. Precis när jag ställt mig och gjort första knoppen i Blues man så plingar mobilen till och det är svar från Johanna som säger att det vore jättesnällt om jag hjälpte henne. Shit, nu är det lite bråttom (bråttom med O eller Å?). 10 i 12 är jag dock klar med både Blues och Magicas knoppar och jag kan i lugn och ro linda BM.

Först var det framridning i Crafoord, gjorde mycket avsaktningar och igångsättningar för att få igång den gamle mannens bakben som han gärna glömmer bort. Även i galoppen gjorde jag galopp - skritt - galopp och tempoväxlingar. Därefter begav vi oss till Lilla ridhuset där uppvärmningen fortsatte medans hoppgruppen visade upp sitt "nummer".
Väl inne i stora red vi runt lite för att vänja hästarna (kortsidorna med blinkande julgranar och paketer var livsfarliga) Därefter visade Mette den lodräta sitsen på mig inne i mitten, berättade bara lita allmänt vad det var för något och visade vilka muskler man använder mest. Sen fick vi trava runt på volten i rätt sits. Efter det fick vi sitta i både hängsits och stolsits, vilket blev väldigt skumpigt.
Vi bytte varv och fick nu sitta snett (luta oss in åt så vi satt på inner sittben och kasade ut åt i sadeln), även detta skumpade fruktansvärt. Vi satte oss sedan rätt och fattade galopp från skritt där Mette berättade hur man gjorde och i andra varvet fattade vi galoppen från trav.

Det var hela dagens ridpass under Flyinge Öppethus.

BM var fin hela tiden och jobbade på bra, han dog lite när vi kom in i stora men jag är riktigt nöjd med den gamle mannen.


Bilder och förhoppningsvis film kommer när internet vill fungera på min egen dator.


Här är iaf film på ett av Marie Kahrles nr i showen:



Take care.

F-dagarna

Hundarna som skulle sova i köket i natt höll på att störa dig extremt mycket så ingen kunde sova, men så hade jag tur och fick ha dem på mitt rum, så underbart varmt det blev med Tindra bredvid benen och fötterna och Callie som jag fick dela min kudde med.

Skulle ha hjälpt pappa i stallet så allt var klart innan vi skulle åka till Flyinge, men när jag vaknade kl 8 var han inte hemma. Sen vid 9 när han kom hem så hade han redan fixat allt så jag fick bara fortsätta slappa.

Callie fick följa med till Flyinge, många fattade tycke för den fula lilla hunden, även Chrisitna som villigt höll i henne medans jag hjälpte Lovisa att linda.
Därefter körde pappa hem hunden och jag blev hästskötare åt Johanna en stund.

Nr 1 av showen var elevkadriljen och eftersom huvudtemat under helgen var musikal/film så vad dessa utklädda till Grease.


Imorgon är det min tur att rida, ska bli riktigt kul.


Over and out.


F-dagarna

I morse blev alla hästarna tvättade, råkade även trätta Magica som Christina tyckte att Johanna kunde fixa själv, men nu slapp hon det.
På eftermiddagen red jag BM, lektionen gick ut på att vi skulle rida igenom hästarna och de som ska hoppa i helgen skulle få hoppa övningen så de fick känna på vad de skall göra. BM verkade väldigt hoppsugen då han hoppade över alla bommar jag red över så jag tog några skutt i dressyrsadel. Var en spännande upplevelse eftersom jag en kvart tidigare läng stigläderna lite extra för jag bara skulle sitta ner i traven. Resultatet blev inte speciellt lyckat, men BM hade roligt iaf.

Därefter blev det till att ha eftermiddagsstalltjänst och vänta på att pappa skulle hämta mig. Såklart så var han sen så jag passade på att putsa lite extra på BM. Samtidigt stod Johanna och knoppade Magica, herregud vad det gick fort och tydligen var det häst nr 2 hon knoppade på en halvtimme, ojoj.

Mina små pärlor har kommit hit men får inget sällskap i sägen för de får sova i köket inatt, sorgligt.

Kvällen har ägnades åt idol vilket resulterade att OLLE ÅKTE UT!!! Riktigtbra med Minnah och Jay i finalen nästa vecka!!!

Take care.

Snart Flyingedagarna...

Färden genom snöstormen i Cillas snövita Volvo avgick kl. 7 i morse för att vi som ska rida i helgen skulle sitta till häst kl 8 för "genrep"
Morgonstalltjänsten var sen så jag fick rida fram Gulliano år Annika och sen skulle jag ju rida BM.
BM var verkligen pigg, ska bli spännande på söndag.

Efter ridningen stod det utvecklingsamtal för ridning på schemat. Ankan sa.. "Ja duhar ju inte ridit för mig så mycket men du har ridit Electra en gång där du fick en stjärna i kanten av mig så det gick nog bra." Och Bosse sa.."Sen har du ju ridit en gång på Gulliano för mig vilvet också gick väldigt bra"
De sa att de hade väldigt lite att gå på för att säga att betyg men de kunde iaf säga G+ och hoppades på att de skulle få se mig mer nästa termin. Jävlar, nu får jag allt tänka till på att köpa snöskor eller nått i den stilen så jag inte bryter andra benet också, hehe!

Sen var det dags för HOV med Bosse Milton där det visade sig varit missförstånd med tiderna så det slutade med att vi fick titta på när körgruppen hade sitt genrep inför helgen och sen hade en 40min lång, men lärorik HOV-lektion. Hunden Elvis är ju bara för söt nör han tufft jagar katterna Maja och Olof i stallet men sekunden de stannar upp och kollar på honom blir han livrädd, piper till och springer iväg till någon mänsklig skäl som kan rädda honom från de hemsta vampyrkatterna.

Till lund åt jag Biff Lindström, ingen aning vad det var men det smakade bra och så var det såklart stekt potatis till, då kan man ju inte välja någon annan rätt.

Lovisa kom med mina F-dagar biljetter när jag stod och väntade på att bli hämtad av min bror.
Kom hem, åkte till doktorn (för förhoppningsvis sista gången iår) och sen var det Luciaträning på LCR med Johanna E Älskling som sällskap, sorgligt nog råkade vi äta upp mina goda pepparkakor, men de är inte gjorda för att bli stirrade och drägglade över, eller hur?

Ett fruktansvärt spännande avsnitt av Vampire Diaries var det allt idag, men nu ska jag dejta kudden med en bra film för att samla energi till ännu en (antagligen) snöstormig dag imorgon.

Just det, imorgon kommer även mina små älsklingar, äntligen någon att dela sängen med!!

XXX


RSS 2.0