Måste få skriva av mig..

Efter min och mammas äventyr idag blev det dressyrpass i hoppsadel med Bobsan. Han var lätt i rumpan på väg ner till ridhuset, men väl där inne uppförde han sig minsann.
Däremot dessa ponnybarn! Kan de inte lära sig någon gång?? Allt gick bra ett tag, där var en ponny som hade privatlektion, två små ponnysar med deras söta små ryttare och en storhäst.. Allt gick som en dans på rosor till en unge på en skäck kom in.. För det första hade hon med en kompis som stod med sin leopardfärgade pälsjacka och en lika luddig mössa.. Jag försökte hålla koll på henne där jag red runt på min prins som är ganska känslig för konstiga saker OCH HON VAR KONSTIG!
Red lite skänkelvikningar på diagonalen. Var så sjukt trött på henne, så när jag började närma mig henne tänkte jag att jag skulle flytta lite extra i sidled så hon var tvungen att flytta sig och djuret hon hade till jacka. Dock blev min plan inte som den skulle utan Bobby protesterade och började hoppa och bocka istället.. Leopardtjejen blev livrädd och försökte nästan hoppa genom ridhusväggen(var faktiskt inte så nära henne). Med en fullt protesterande häst vände jag mig om i sadeln och sa "Du kanske kan stå på läktaren som alla andra gör?"
I chock glömde tjejen sin vante i manegen och var ju såklart tvungen att gå tillbaka för att hämta den.
Jag fortsatte med mina skänkelvikningar ett tag till och övergick sedan till att träna tempoväxlingar på fyrkantsspåret. Tror ni inte att leopardtjejens kompis på skäcken skrittar på spåret, så jag skriker "jag kommer på spåret!" i god tid, men hon var väldigt sen i reaktionen så jag var tvungen att stanna.. Hon tittar på mig och jag frågar "Du kan väl skritta innanför spåret?" "Jag försöker" säger hon då... Hahaah!! Jag bara "Jaha, det såg inte så ut.."
Är så sjukt trött på såna ponnybarn! De två andra jag skrev om innan red i ridhuset under hela tiden jag red, de red inte i vägen för mig och inte jag för dem, ändå tränade vi alla på olika saker och de var mycket mycket mindre än hon på skäcken.. Gaaah!!
Bobby var väldigt duktig och passet fick sluta med träning på bakdelsvändningar. Red en 20x20m fyrkant med 1/4 bakdelsvändning i varje hörn så jag kunde ha honom väldigt rak när jag red rakt fram mellan vändningarna. DUKTIG BOBBY! <3

Love! Xxx


Ledig... Eller???

Man hade ju som plan att vara ledig med en grym sovmorgon, men inte!! Vaknade den tiden min klocka brukar ringa och tänkte attans att min kropp redan vant sig vid jobbdagarnas tider, men får försöka somna om.. Somnade från och till tills telefonen ringer halv 9... Vafaan är detta???
Jo, Ebba som jag provjobbade hos innan jag bestämde mig för Karupslund ringde och undrade om jag kunde jobba hos henne några timmar om dagen fram till söndag iaf. Hon hade till och med ringt Camilla (min nuvarande chef) och frågat om hon fick låna mig... Det var okey för Camilla, så det är ju klart att jag hjälper till.. Extrapengar är alltid välkomna :D
Kunde inte somna om så fick gå upp, äta frukost och vänta på att mamma skulle komma hem från jobbet, behövde bara vänta en halvtimme, SKÖNT!!!
Fixade oss och åkte till Fulltofta där Kvarnbacka hade öppethus :D Kul att träffa Anna lite!!! :D
Fikade i Höör på vägen hem!

Over and out! Xx


Jobbet

Lovade ju att skriva lite detaljerat om mitt jobb, så jag får väl göra det!
Jag jobbar nu på Stall Karupslund(http://www.stallkarupslund.se), som många kanske redan vet är ett försäljningsstall. Vi har allt från föl till fina tävlingshästar. Vi har 3 föl, 2 tvååriga hingstar, 4 unga ston som jag inte riktigt vet hur gamla de är... Två och tre kanske. Fölen står i stora stallet med 14 fina rid/tävlingshästar och unghästarna jag beskrev förut står i Maskinhallen med 4 rid/tävlingshästar och ett treårigt sto.
I lilla stallet står tre hästar, en som vi rider, en inackordering och Emmas häst.
Emma är en av oss fyra som jobbar. Vi andra är Bella, Caroline och jag så såklart! Den här veckan har vi även fått väldigt mycket hjälp av Emmas syster som varit på besök.
Oj, just det!! Glömde ju säga att vi har sju eller åtta hästar ute på lösdrift som vi tar in och rider lite. Hmm... Vad är jag uppe i nu.. 38-39 hästar, och ändå åkte 4st iväg i söndags!
Idag hämtade jag Carro på väg till jobbet, väl framme mockade, fodrade hö och kraft, strödde halm och fixade vattnet sen gick vi ner för att hjälpa till i stora stallet. Släppte ut lite hästar och fixade klart allt sedan var klockan 10 och dags för frukost.
Efter lite paus skulle jag rida finaste Blanca som som vanligt bockade runt lite gulligt under så gott som hela träningen. Hon gör det verkligen inte för att vara dum och försöker inte slänga av en eller nått.. Bara små söta glädieskutt!!
Byggde en kompilerad bana efter Camilla och Magnus önskemål och därefter lastade vi tre hästar i lastbilen som skulle till veterinären och sen red ut på Hamilton som var lycklig att äntligen få slippa ridhuset och gjorde några glädieskutt tillsammans med de andra två hästarna som han hade sällskap av.
För att inte sätta mig och somna bär jag kom hem bestämde jag mig att inte sitta alls och tog på löparkläderna och sprang en runda på 35min med pappa halvt döendes efter.. Hade hastighetsmätare på och lite nöjd blev jag när jag slog em blick ner under slutspurten och så att jag sprang 19,38km/h.. Hahah!! Inte sprungit på snart en månad, därav min lycka!

Hoppas du är nöjd med den långa uppdateringen Martina!!

Nä, nu ska jag sova till älskade HOUSE!!

Saknar dig massor!! Y.K.W.Y.A!! <3

Take care! Xx


Back on track!!

Har tänkt att börja blogga igen!! Haha, var ett tag sen jag gjorde det och hat en del som tjatar på mig att jag borde skriva.
Har varit i Sverige sen den 20/12-11 och sen dess har jag tagit körkort, provjobbat på några jobb, bestämde mig för Karupslund och jobbar där nu!
Har bara frukost nu så får skriva lite mer detaljerat ikväll!!

Puss och hej!! Xx


RSS 2.0