Longering

Idag var jag "ridlärare" åt pappa som longerade Bobby. Först över bommar i trav. Bommarna var lite upphöjda (varannan inne och varannan ute). I början förstod han inte alls hur han skulle göra och hade ben överallt, men sen fick han in det ordentligt och så höjde vi upp bommarna lite till.
Efter travövningen satte vi ut små hinder av bommarna på var kvart av volten och lät honom jobba lite i galopp också. Blev lite fel här och där men blev bra till sist.

Bild på en väldigt svettig och nöjd Bobby.


Puss på pappa

LCR´s luciakandidater

Åk till LCR och rösta fram årets lucia till LUCIASHOWEN DEN 12/12-10

RÖSTNINGEN STARTAR NÄSTA VECKA(om jag inte har fått fel information)


Kan tyvärr inte namn på flickorna men här kommer försmak på vilka man kan rösta på:


                 


                           


Bilder - fest i helgen + skula + träning

Är inte så bra vän med min kamera, men det får duga med lite suddiga bilder och så...


En glad Elin


Party, Sofia? (Fint Emma i bakgrunden)


Party!!!

Biologilektion

Lovisa, lika tröttsom alla andra!

Bobby, han ser ju t.o.m. stor ut...


Måndag

Idag har inget spännande hänt mer än att mamma lovade mig att hon skulle hjälpa mig städa mitt rum eftersom kryckorna är lite i vägen, men hon höll inte vad hon lovade.

Bild på Sara Rubil och Di Angelo från igår, tycker hon borde flytta ner till Skåne igen och Petronella håller fullt och fast med mig..


Film från ritten och även de andras ritter hittar du här:
http://online.equipe.com/sv/class_sections/17755/results#video

Duuuktiga!

Sleep tight.

Finaler

Idag kollade jag, mamma och Elli finaler för 6 och 7åriga hopphästar, samt finaler för 3 och 7åriga dressyrhästar.

Grymt duktiga.

Extra stort grattis till Susanne Gielen med Yoshi som slutade på 2 plac. för 3åringarna.
Sara Rubin med Di Angelo som även de fick en 2a plac. och Pernilla André Hokfelt med Wladimir O.A 1138 till en 1a plac. i championatet för 7åriga dressyrhästar!!

Efter prissutdelningen gick vi ut Saras fans (inklusive mig så såklart) ut för att säga grattis och kramas lite. trevligt trevligt!! Sen bar det av hemåt, eller rättare sagt till grannen.

Resten av kvällen spenderade jag på datorn och Indiana Jones, gud så trevligt.

Bilder kommer så fort jag hittat min sladd så jag kan sätta in bilderna i datorn och även fått min kamera av Alle.

Godnatt.

Sista Breedersdagen

Jaha, då börjar höstens bästa vecka närma sitt slut. Idag går de sista finalerna och det går inte att missa, så man väcker mamma och säger åt henne att hon ska följa med och kolla.

Grannen har typ "öppet hus" idag mellan 15 och 18. Till det får jag komma lite sent, för man måste ju se Sara i finalen för 7åriga dressyrhästar. Hon startar 16.12, så får jag väl åka hem efter.

Gårdagens fest var riktigt rolig. Jag var inte med mina underbara HGbrudar så mycket. De ville dansa i mitten av klungan och det var lite svårt för mig att ta mig in där. En gång lyckades jag men då började någon bråka och jag höll på att ramla.
Alle skulle ta med min kamera som jag glömde hos henne igår. Ville ju ha bildbevis på kvällen men såklart så glömmer hon den.

Träffade istället massa nya människor och "dansade"såklart lite med Elli.

Som sagt så ska jag kolla finalerna och mamma vill åka nu nu nu och jag har fortfarande pyjamas, haha.

Over and out.

BREEDERSFEST!!!

Förfesten hos Alle och själva Breedersfesten var helt underbar igår även om jag inte kunde dansa ordentligt.
Bara för att jag inte kunde dansa, så skulle såklart alla dansa med mig, haha! En kille gav till och med bort mina kryckort för att kunna dansa med mig, men hur fan tänkte han där egentligen?

Kan iaf bara beskriva kvällen som underbar, grym och rolig!!

Ulrika kom och hämtade mig halv 8 i morse och det bar av till Flyinge igen för att se Sara Rubin som startade först. Gick riktigt bra och fick procenten 67,29 %. Vi kollade lite när Pernilla värmde upp och sen satte vi oss på läktaren för att kolla henne också. Fantastiskt, upp u ledningen med typ 72 %. Tjejerna slitade klassen som 1a och 2a, grymt!

Jag kollade 4åriga hoppfinalen. Karin som vann var riktigt duktig och hästen var såklart superfin. Därfter kom pappa för att hjälpa mig köpa hjälm och sen väntade sängen och en skön tupplur.

Nu taggar jag för Breedersfesten ikväll igen. Kommer bli ännu bättre idag med massa folk man känner och de förra HG3orna.
Både Emma och Annika fyller år, vet dock inte om Annika kommer men men.


Breeders igen...

Doktorn i morse, sen till skolan..

Började skolan med att ha lunch då vi kollade på hoppningen från restaurangen, men satte oss sedan på läktaren för att fortsätta kolla. 6åriga hopphästar var det och de var riktigt duktiga, men visst blev man nervös idag också när det höll på att sluta i katastrof.

När min kära klass skulle rida satt jag i Flyinges monter inne på mässan och sen kom Lovisa och räddade mig precis i tid för att kolla på Susanne, som var grymt duktig som vanligt.
Därefter gick vi in och kollade hoppning igen. Sen kom mamma och hämtade mig och vi åkte in till Lund för att ta ut massa pengar så jag kan köpa mig en hjälm imon på mässan.

Nu ska jag äta och duscha så man är lite fräsh på först förfest hos Alle och sen Breedersfesten, mycket trevligt kommer det bli även om jag bara har ett ben. Vem har sagt att man inte kan dansa på ett ben? Hehe.

Imon kommer Ulrika och hämtar mig TIDIGT så vi kan åka ut till Breeders för att kolla saknade Sara Rubin som såklart startar först kl 8.


Take care.

BREEDERS

Idag kom man till skolan och hängde först lite nere i stallet medan Karin, Annika och Aline gjorde i ordning hästar för att hippa roliga terränghinder på terrängbanan. När de sedan gick upp hade Sofia hoppat klart eftersom hon red lektionen innan så vi gick upp tillsammans med Johanna och satte oss och kollade omgång 2 på 5åriga hopphästar. Stephanie Holméns häst Camaran CR var klart finast i klassen tyckte jag och den blev även felfri och gick till final, toppen!

Därefter blev det kyckling med ris och currysås till lunch och sen fortsatte vi att kolla hoppningen. Klassen samlades på podiet med Birgitta och vi fick en uppgift och sedan fick vi gå och kolla tävlingarna fritt igen. Jag och Lovisa gick då in och kollade 4åriga dressyrhästar en stund, men det var så kallt i ridhuset så vi hamnade snabbt i stora igen och fortsatte på hoppningen.

Lovisa åkte hem och min skjuts kom, men ändrade mig och ville inte längre hem så drog in mamma och pappa till att kolla tävlingarna de med och så satte jag mig med Judit och snackade lite skit och kollade på 6åriga hopphästar omgång 1. Herregud vad nervösa vi var när vissa galenpannor red och resten av publiken verkade vara lika spända som oss och höll andan, skrek och "ooade" när det gick katastrof på banan.

Efter en snabb runda inne på mässan åkte man hem.

DAGS ATT LUFTA FOTEN!!! Men gud vad den såg ut. Svullen som ett helt hus och blå. Jag hade inga anklar längre(vet inte vad den på insidan av foten heter) och mina tår, de såg hemska ut.. Små prinskorvar var vad de var.

Hade bestämt mig för att inte lägga ut fler bilder på min fot för jag bler så deprimerad när det ser så äckligt ut, men måste göra det idag med.
Har fått smeknamn som Kryckmongo och invalido, men nu..nu passar Storfot grymt mycket bättre, eller hur ?

             

Ingen skola

Mamma väcker mig kl. 6 för att ge mig smärtstillande och det gör riktigt ont i min fot. Inte i benet utan i foten och på såret.

Mamma bestämmer att det inte blir någon skola utan istället akuten IGEN!!
Åker dit och de får såga av gipset. Det har legat och tryckt fel så jag fått världens äckligaste blåsa på hälen och tryckt påtler ställen som kändes när doktorn tryckte men syntes inte. För att de nu skulle kunna hålla koll på både såret och blåsan så fick jag en typ av stövel som är som ett gips. Ser ut som en sån stor sko man har när man ska åka skidor. Kul det ska bli att komma till skolan med den liksom.

Efter sjukhuset åkte jag med M+P till Breeders,de har ju aldrig varit där så man fick ju dra med dem, vilket resulterade ett nytt träns, nytt schabrak och nästan en ny ridhjälm. Trevligt värre.
Kollade på Dressyren, Belamour är världens finaste och gick upp på 2a plats. Ver inte hur det slutade men hoppas han låg kvar på toppen!!


Mycket fint, haha!!

Jag saknar hästeriet, vill rida!


Länge sen...

Hopp, det var ett tag sen jag skrev, men det blir lite så när jag har fullt upp med att sova och hoppa på kryckor.
Idag har farmor tagit hand om mig och hon har även en sån stol man sitter på när man duschar så fick låna duschen an henne. Nu kännr jag mig riktigt ren, och luktar gott gör man med.
Åt jästa pannkakor till lunch som farmor hade lagat och fick även med en massa hem så det blir kvällsmaten för idag.
Jag är inte den som tycker om att klaga, men fyfan vad trött jag är på att ha ett ben. Kan kan seriöst inte göra någonting. är jag törstig då kan jag inte hämta ett glas vatten för att dricka när jag kollar tv, för jag har bara ett ben så båda armarna går ått till kryckorna och vad ska jag då bära glaset med, på huvudet eller ?
Som i natt var jag tvungen att smsa Lovisa för jag inte kunde sova för jag hade sån ångest på hur jag skulle göra i matsalen imorgon när jag ska till skolan. jag kan inte bära varken tallriken eller glaset. Kommer dessuton säkert få hur många som helst att ramla när jag av misstag sticker in en krycka och gör fälleben så dem.

Jag kommer missa hur många Bosse och Ankan träningar som helst och även om jag kollar så kan jag inte precis träna hemma.

Jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka mitt ben, det är en sak som är säker.

Förlåt för mitt lilla utbrott... <3  

Fredagsmyys

Nu är det lördag om 3 min så jag får skriva fort om jag ska kunna ha kvar min fina överskrift.

Åkte ut till Saga, pappa tömkörde. Duktig häst måste jag säga. Det var första gången för henne men hon gjorde så gott hon kunde och lyssnade massa fast det var lite läskigt ibland. Pappa lyckades få in några travsteg på henne med hjälp av mina instruktioner men annars var tölten den gångart hon valde. Galopperade några varv men ville inte göra för mycket när allt var så nytt.

Åkte inom ICA på hemvägen och köpte vindruvor, GOTT!!
Nu har jag suttit och gottat mig med dem och kollat på Idol. Vilken tur att Alice inte åkte ut, tycker verkligen att honär sjukt bra!!

Haha, lyckades inte hålla mig till 3 min på inlägget men det är nästan fredagsmys fortfarande så överskriften får stanna.

Sleep tight!

Trååk

Gud vad tråkigt det är att vara hemma och inte göra någonting.Jag kan inte läsa för jag ser dubbelt och om jag gör något lite mer fysiskt så blir jag så trött så jag somnar. Vad är detta?

Har mänskligt sällskap av mamma som tagit ledigt från jobbet idag för att kunna hjälpa mig. När jag vaknade var även pappa hemma och han hade tydligen tagit halv semesterdag så även han kunde hjälpa till här hemma.

Mitt rum ser ut som en soptipp, pappa har vänt min säng så det blir lättare att ta sig ur den.

Nu när min lilla katt äntligen fått namnet Alf så fick vi lämna bort honom. Han var gosig och allt när han boddemed mig på mitt rum men när han kom ut i övriga längenheten så blev han för rädd och gick inte att fånga eller något, så för ca 1h sen kom en man och hämtade honom. Nu får vi hoppas att han kommer till ett nytt fint hem där han slipper vara så rädd.

Pappa åkte till stallet för att fixa sen ska vi åka ut till Saga. Jag har nämligen anställt pappa till att tömköra henne lite nu när jag inte kan göra något. Får se hur det går.

Mamma letar ny katt åt mig men jag vet inte ens om jag vill ha en katt. Har ju redan min älskade Mimmi.
Pratar även med Amanda på msn. Det var riktigt länge sen jag pratade med henne och jag saknar bruden. Nu för tiden springer hon runt i skog och mark med vapen och leker cool. Lite coolt faktiskt men hade varit trevligare om hon kom till mig och hälsade på!!

Ajja, skriver igen sen ikväll när jag varit på Helgagården så får vi se hur det gick. Bye bye

Hemma igen

som nu antagligen närkte så var det Elli som gästbloggade i mn blogg i måndags. jag flög av Bilting och skadade min fot. Mamma ringde ambulanden och 2 kom, med 5st ambulandoktorer eller vad man säger. Fick massa morfin, något annat och lustgas så de kunde flytta över mig på båren. vilket jobb de hade asså.. och för mig snurrade det och snurrade ännu mer.

Ambulanden kte i en rasande fart till sjukhuset och jag pratade bara om att jag skulle missa min teorilektion på körskolan, så när vi kom till sjukhuset så sa han som körde, jahopp, nu får du skynda dig på teorin så vi kan åka vidade till sjukhuset!
Jag fattade ingenting så snurrig som jag var men men...
Åkte in på akut ortopeden när de kände och tittade på min fot.Fick ännu mer morfin eftersom sen andra inte hade hjälpt.
Sen var det dags för att bli plågad inne på röntgen, fyfan säger jag bara.
Medan vi väntade påbilderna kom Brossan och Linda på besök, trevligt värre.
De gick och doktorn kom in och berättade att jag brutit ett av de 2 benen i benet och att det låg fel så jag behövde opereras.
Vi rullade in i gipsrummet säg jag fick en gipsskena på baksidan av benet och sen banage runt bara för att stabilisera upp det lite. Fick ligga på ryggen när hon fixade, herre jävlar vad det gjorde ont och pappa grät när han såg min smärta.
Efter 6 timmar på akuten kom jag upp på ortopeden. jag måddeså illa av allt morfin och sen av att ha åte runt på sjukhuset i hiss och allt så jag spydde lite men fic sedan en illamåendetablett så jan kunde få i mig en macka innan midnatt. Jag fick sitta ser i en rullstol och duscha, mycket komplicerat men det gick och sen kördes jag in på rummet jag skulle sova på.

Kl på tisdagen väcktes jag för medicindags och sen somn om igen. kl. 8 fick de andra frukost men eftersom jag skulle opereras under morgonen fick jag ingen. Mamma pch pappa kom vid 11, då hade jag fortfarande inte fått min tid, men vid 15 fick jag reda på att min operation skulle vara 16.45. Rebecka kom på besök och satt och pratade lite med mig, hon hademed sig några skvallertidningar och ett gosedjur i form av en häst, hon sa, nu kommer du ju inte kunna ta hans om hästarna på ett tag så jag köpte en ny lute lugnare och MINDRE som du jan pyssna om. Kl. 17.15 kom de in och hämtademig och körde mig upp till operationssalen. Pappa klarade inte av att följa med in så mamma fick göra det. Jag somnade innan jag enshade kunnat räkna till 3 och sen vaknade jag upp vid 22 på uppvaket. M + P hade suttit oich väntat på mig sen 19 så de fick komma upp på uppvaket för att se hur det var med mig och sen åka hem.

Jag åkte ner till de coola tanterna på mitt rum vid 23, endast för att fortsätta sova.

Idag väcktes jag kl 6 igen för att få medicin och sen sova vidare. Fick en macka till frukost vid 8. Vid 11 kördes jag ner till gipsrummet för att äntligen gpsa det på riktigt, Tog blå förg så jag inte skulle sticka ut för mycker på flyinge, räcker ju att jag har kryckor som ingen annan har.
Just det lyckades få en titt på "operationssåret", tror det var mellan 5 och 10cm långt.
Vi åkte tuillbaka till mitt och tanternas rum ochmamma och pappa kom. Sjukgymnasten gav mig träningsövningar och tränade på kryckorna i korridoren och trapporna sen var jag redo för hemfärd.

Nu ligger jag här i soffan och har allmän tråkigt. Tvn är på men inget roligt program. Christoffer kommer och hälsar på mig om ca 30 min, ska bli trevligt och imon ska jag försöka på mamma och pappa att köra mig til flyinge så jag kan vara med på Birgittas lektion på eftermiddagen, orkar inte bara ligga här och ligga.

Om jag inte jag varit tydlig nog så vill jag berätta att JAG ÄLSKAR MIN MAMMA OCH PAPPA!!!

Mamma fottade tydligen lite foton på mitt insiativ när jag var drogad, har inte sett dem ordentlige men lägger in dem här för skojs skull.. HAha spännande tycker jag...

Drogad på akuten


Foten/Benet


Provisoriskt gips och pil så de vet vilket ben jag har skadat, haha


Sover uppe på mitt rum


(Ursäkta alla stavfel, är inte riktigt vaken)


Gästblogg

Hej på er!

Av anledning att Rebecca ligger på sjukhus så fick jag äran att gästskriva på hennes blogg.
Första tanken var: Gud vad ska jag skriva? Men när väl fantasin börjar flöda är de rätt lätt att låta fingrarna knappa på tangenterna.
Jag vill först skriva: Rebecca - skaffa klippkort på sjukan föfan! Du är ju där oftare än vad jag byter underkläder! ;)

Jag fick ett sms nyss där Rebecca skrev att de fick klippa sönder hennes jeans o tröjja. Perfekt tillfälle att föreslå en shoppingdag inkl fika och gossip. Hoppas vi hittar ett datum där JAG kan komma ifrån allt vad stall, jobb och lektioner innebär.

Jag och Rebecca träffades faktiskt genom jobb. Närmare bestämt på Lunds Civila ridklubb där vi båda just nu är ledare för handikappade elever. Vi var där på provjobb en Onsdag och mitt första intryck av Rebecca var: Åh gud vad bra! En schysst, söt o glad tjej som man kunde föra ett vettigt samtal med! (De andra stalltjejorna gick  omkring o sadlade "sina" ledarhästar, sa inte ett ljud o kollade lite snabbt på en bara) Rebeccas första intryck av mig tror jag va: "Oj hjälp vilken jobbig jävel som ska snacka regler och säkerhetstänk om ridskolan som en annan konstapel". 

Fast såhär efteråt tyckte Rebecca visst att de något var pinsamt, när hon trodde jag jobbade där o frågat mig om nånting osvosv. Förstod inte riktigt :)
Nu är jag iallafall sjukt glad att jag fått börja lära känna Rebecca - även om jag bara känner henne kanske 1% så här långt så tycker jag de ska bli sjukt kul att få umgås mer med henne för jag tror och VET att de är en toppentjej.


Avslutningsvis vill jag givetvis länka till min egna blogg så jag hoppas ni går in o kikar där också! Eleonors Häst & Ridverksamhet

/ Eleonor - Dipl. Ridlärare



Film

Nu är det film på tv, måste bara kolla!!



Bild från google.se

PARTYY!

Gårdagen var fylld med äventyr, nä men åkte till Vallerödslund för att kolla när Karin,Lena och Emelie tävlade. Missade karin helt, såg henne inte ens bara mamma som såg henne lite snabbt i caféet. Lena travade förbi oss med Soldögg och sen såg jag henne på långt avstånd när hon körde sitt löp i speedpass på Gymir, men inte mer. Emelie där emot såg jag PÅ NÄRA HÅLL inne på banan och tog lite foto men inga som blev speciellt bra.

Efter Emelie hade ridit körde vi (Jag, mamma och pappa) till Helgagåden för att ta hand om Saga. Hon hade fått skor på fötterna, vilket resulterade att hon kunde hå in från hagen i normal fart och inte snigelfart. Traven och galoppen hade blivit mycket bättre och hon tog för sig lite extra.
Therese fottade medan jag löslongerade henne och sen tog vi på utrustningen så jag kunde hänga på henne lite för att sen hoppa upp. Vi töltade runt lite i paddocken och Therese fortsatte fota, duktig häst (och Therese såklart)
Därefter släpptejag ut en svettig häst i hagen som blev lyckligare än lyckligast.

  
Emelie och Solon                                                Saga trav
 
Saga galopp                                                     Jag och Saga i tölt


Efter allt med hästar åkte jag hem för att fixa mig för utgång med Isabella. Vi träffades vid halv 9 och begav oss till Fellini där vi satt och drack och snackade. Vid halv 11 gick vi för att komma till Spisen vid 11, när de öppnade.

På Spisen fick vi någon specialare-drink som var riktigt god. Vi träffade några från min förra skola och såklart Amanda!!
Mycket trevlig kväll och gud vad roligt vi hade åt effekterna på min kamera.

 
Isabella på Fellini                                              Specialare-drinken
 
Isabella och Amanda på Spisen                         Isabella fisheye-face
 
Siri fisheye-face                                              Jag fisheye-face


Kväll

Hopp, Sassa och Linda hänger löst. Hoppades att Linda skulle åka, men inte såklart!!

Har nyss varit med pappa i stallet och fodrat en sen kväll.

Här kommer liten film från idag när jag och Bilting töltade, blir bara bättre och bättre.



Fredag

Missade min morgonstalltjänst i morse, fy fy.

Hade iaf lektion med Christina när jag kom till skolan. Redovisning om akupunktur sen ner i stallet för att gå igenom lite extra om muskler och stretching.
Sen riktigt god kyckling till lunch MED POTATIS! Ååh, vad jag älskar potatis.
Efter lunchen blev det bomövning med Gulliano, fruktansvärt jobbigt. Han lyssnade inte på min skänlen allt och Hanna sa bara att jag skulle trycka uhop honom. Kunde verkligen inte rida honom till handen och ändå ville hon att jag skulle hålla hårdare i honom. Gjorde som hon sa fast det inte kändes bra men hon blev nöjd iaf även om jag hade kramp i armarna.
Annika hjälpte mig att fixa honom efter passet så vi kunde hinna med bussen halv tre.

Blev tyvärr ingen fika med Elli, så det fick bli en tripp till stallet för att rida Bilting. Herregud vad hon töltade idag.

Nu kollar jag på idol och väntar just nu på att bästa Alice ska sjunga, men såklart blev det paus.
Sassa sjöng låten min älskade älskade Mariette sjöng så jag dog lite. Var lite besviken på Sassa men ingen slår ju Mariette, eller hur!?


Liten filmsnutt från idag

10 min fri ridning


Under uttagningen. Passage är mycket lättare än skänkelvikning

Färs och Frosta Ryttartalang

Uttagningen i Flyinge började med uppvärning i Crafoord Plockade ihop honom långsamt, låångsam för att försöka lura honom lite. Det fungerade och han lyssnade fruktansvärt bra på mig trots att han var lite stark. Klockan blev sex och det var dags att förslytta sig till stora ridhuset när det dass massa folk och kollade. Nervositeten hade släppt, men när jag kom in i stora kom den tillbaka, oj oj. Jag bestämde mig för att tro på mig själv och visa det bästa av mig och min lilla pålle.

Vi fick presentera hästen, hur gammal den va och vem den var efter och sedan fick vi rida fritt ca tio minuter. Sen samlades vi igen och vi skulle göra skänkelvikningar på diagonalen alla tillsammans. Därefter gjorde de med de lite äldre hästarna öppna på kvartslinjen medan vi med de unga gjorde skänkelvikningar. Den första på kvartlinjen var väl inte så lyckad utan Bobby började gå i passage. Susanne Gielen och Mette bara skrattade åt mig, lite kul ändå.
Efter det skulle vi göra först övergångar galopp - trav - galopp och sedan galopp - skritt - galopp. Trav övergångarna gick toppen men skrittövergångarna var lite svåra men lyckades med en del.
 
Susanne och Mette tyckte det räckte för mig sen och jag fick trava av. Vi samlades igen och de tackade oss för visat intresse och lycka till i framtiden. Resultaten får vi ju inte idag utan de ska övervga och diskutera fram, men jag koppas ju på det bästa såklart. Även om det inte blir jag är jag så nöjd att jag knappt kan sitta still på stolen. Pappa filmade så jag ka se om jag lyckas lägga upp en liten film, men kan inte lova något.

TACK Johanna för att du följde med som mitt moraliska stöd! Kärlek till dig <3


Over and out.

Idag gäller och smäller det

Sitter här och väntar på att mamma och pappa skall komma hem så jag kan tjata till mig att vi ska åka till Flädie. behöver verkligen nya ridbyxor och det passar ju bra idag när det är uppridningen.

Vipanloppet idag i skolan så idag är jag "sjuk", hade blivit för stressigt att sticka dit och sen ska man fixa hästen och allt sånt..

Skriver igen ikväll efter ridningen så får vi se vad man får för magkänsla, HOPPAS DEN ÄR BRA!!

Mitt blivande inneliv

Jag har bestämt mig för att börja mitt inneliv. Var jag än går så är det alltid folk som visslar på mig.
Idag efter skolan åkte jag till stallet. Tömkörde Bobby och sen åkte på teori lektion. Från lektionen blev jag hämtad av mamma och pappa som tvingade mig att följa med in på ICA för att bestämma bvilken kvällsmat vi skulle äta. Och såklart när vi går mot affären så visslar först en kille och sen visslar en till, jag bara tänkte vafan är detta men gick vidare. Jag bestämde mig för att vi skulle äta sallad, muums. Sen går vi ut och tror ni inte att det står någon ny människa där som även han visslar efter mig!!!
Varför ska det alltid vara likadant egentligen sjukt störigt och hur moget är det på en skala att vissla efter folk?


Läste mitt horoskop idag som berättade för mig att jag var väldigt nervös över något och att jag borde lätta på hjärtat. Hur kan detta stämma ? Det är bara metro..
Jag är iaf sjukt nervös för ridprovet imon som jag egentligen bara tar på skoj eftersom konkurrensen är så tuff, men jag är ändå väldigt nervös av någon anledning, men det borde jag egentligen vara.. Äsch, nu blev allt väldigt tjatigt och virrigt. Jag har med Johanna E Älskling som mitt morala stöd vilket känns rätt bra.
I mailet jag fick igår stod det att det var totalt 48st som hade sökt till Färs och Frost ryttartalang och 26 är kallade till ridprov. Bara det är jag stolt för. Sen är det 10 av oss 26 som till slut kommer med i satsningen.


Nu kollar jag Grey's Anatomy som har börjat igen idag, men snart är det ändå tid att lägga sig under det varma duntäcket med en liten grå katt som halsduk.


Take care.

Tisdag

Ridningen gick skit rent ut sagt. Bobby är ju fin och så, men fy jävlar vad stark han är.  Red ner till torns för att galoppera på spåret vilket inte gick då han stack och bockade massa. Lyckades iaf att nästan galoppera bra sista 200m, sen gick jag in i ridhuset. Tränade mycker galopp och övergångar, lyssnade fint men fortfarande alldeles(hur det nu stavas) för stark, vet inte vad jag ska göra riktigt. För när han är så stark hela tiden blir det ju sjukt svårt att bryta av utan att dra så man blir blå, nä men nästan så hemskt är det.

Svettig häst och hyffsat nöjd med passet red jag hem och fixade, sen åkte jag och pappa för att hämta spån. när vi kom hem var det mat och då, helt plötsligt från ingenstans ringer min tele, konstigt va? Ja faktiskt, för det är Aline som ringer. Undra varför hon ringer mig. Jag svarar och hon börjar snacka om att jag har kommit med till uttagningen av Färs och Frosta Ryttartalanger och ska provrida på torsdag kl 18, herregud VAD ROLIGT!!

Aline hade räddat min tråkiga dag, men den förändrades snabbt igen av bråk med mamma och sen massa plugg.
Nu pallade jag inte plugga med så nu ligger jag här med en katt lindad runt halsen, rätt skönt fakriskt, men han har typ ticks. Helt plötligt börjar svansen darra och slutar sen igen och iböamd är det tassarna.. mycket märkligt.

Aja, nervös som jag är ska jag nog försöka sova nu när katten gör det så jag lyckas få en blund någon gång under natten.


Inte världens bästa bild, men iaf jag och gansterhästen för länge sen.



Sleep tight!

Den 5 oktober 2010

Körlektionen igår gick bra. Körde inne på nått konstigt område..

Sen var det Dressyrclinic på LCR på kvällen, trevligt trevligt. Träffade min kära Johanna E Älskling och många fler kända ansikten som gjorde mig sällskap. Clinicen förövrigt var rätt dålig.. Såg inte bra ut när lektionsryttarna red och privatryttarna var inte heller att hurra för, eller Ebba och hennes visa monster var såklart fina. Sen när hon her hade hon inte ens en miktofon så man hörde inte vad hon sa, dessutom berättade hon inte vad hon gjorde och så utan bara red runt och pratade om annat.

Inatt kl 3 väcktes jag av en gosig katt som strök sig mot mkitt huvud. han slutade inte heller så jag fick stänga in honom i en kattbur.

Skola idag och nu ska jag snart åka till stallet för att rida och hämta spån...

Hörs sen!


Vad ska han heta?

Fick ta hem honom idag för pappa. Verkligen en liten sockertopp.
Jag fick klart för mig att sägen är det skönaste som finns, först låg han och rullade och rullade, men somnade plötsligt som en stock...

 

Biten!

Huren med Josefin gick super förutom att Bilting sprang ifrån sin sko. Dre halva Drömmen och sen tillbaka samma väg för att kunna galoppera lite.

När jag kom hem gick en liten liten kattunge vid hagen. Jag snängde mig av Bilting och gav henne till pappa och sen började kattjakten.
Gick upp till stallet och hämtade lite kattmat, sedan letade jag vidare. Efter en lång lång stund hittade jag den och lyckades tränga in den i ett hörn så jag kunde fånga den men den bet sig fast i mitt finger. så jag fick seriöst slita bort den. Tog den upp till stallet och sattde den i en kattbur, sen åkte jag och pappa hem.
Mamma ringde telefonjouren som sa att jag skulle till akuten, så mamma fick köra mig dit för ovanlighetens skull.
Fick antibiotika och ska dit imorgon igen, kul att ha nått att göra på sen lediga dag, eller inte!

Kom hem, åt potatismos och köttbullar och sen upp till stallet för att visa mamma den lilla kraken, gud vad söt den är asså.

Bild på den lilla när pappa håller den.

Någon som vill ha min yoghurt?

Köpte någon så kallad god yoghurt igår med pappa, idag till frukost tänkte jag att jag kunde smaka den. Usch vad äcklig den var, eller iaf inget för mig.

Pappa har tagit in Bilting nu när han varit och fodrat lunch så nu väntar jag på att cykla till stallet för att rida ut en liten sväng med Josefin. Ska bli mysigt, Bilting har inte gått ordentligt sen i Tisdags så hon är nog lagom pigg.


Bilting och lilla Brik sommaren 07.


Over and out.


Den 2 oktober 2010

Klubbtävling med Bobby idag. Först kl 13 åkte jag upp på LCR för att bygga staket och få funktionärsuppgifter. Kollade lite på tävlingen som tydligen började kl 14 istället för 15 och åkngrade mig att jag skulle starta LA3 iställer för LB2, men men.
Pkte upp till stallet för att fixa eh häst som var stakt besluten om att störa sig och förstöra allt jobb, men det blev iaf en blank häst med hyffsat fina knoppar som lastades in i transporten.
Väl på LCR träffade jag Elli som fick bli mitt moraliska stöd under kvällen.
På framridningen var Bobby allmänt tönting och när han blev ostadig blev jag likaså. ingen bra kombination helt enkelt. Än en gång ångrade jag mitt programval, men det är ju träning för vår del så att bara springa innanför staketet är bra, spelade ite så stor roll vilket program.
Inne på banan var det rödrutiga bordet fruktansvärt farligt, men efter att ha lyckats gå förbi monstret som vilken sekund som helst skulle kunna hoppa upp och bitas blev Bobby spändare än spändast men lyssnade hyffsat bra ändå. Efter var vi grymt nöjda över vår dåliga ritt och red ut från banan med ett leende.

Åkte hem med ästen och magont och fick sedan skjuts hem från stallet för att ta tabletter. Sen låg jag i soffan och Smsade med Elli som verkade lika tablettpåverkad som jag, hon skickade samma sma om och om igen och jag gjorde tydligen detsamma. tillslut sombade hon och min mobil blev tyst. jag somnade i soffan och låg här tills jag var tillräckligt sur på katten och hals halsband med "plinga" på, då blev det sängen som värma mig istället.

Tack igen Elli för du kom, trevligt trevligt!!


Igår

Kunde inte skriva igår p.g.a. att jag fick en typ av morfin spruta i magen på sjukhuset så jag kände mig allmänt "packad", haha.

Min buss var försenad på morgonen, så jag fick gå från Sandby till Flyinge. sen upp på hästen och rida med kramper i magen, efter lektionen blev det bara ännu värre och jag fick åka hem för att vila lite. Somnade på soffan men kramperna kom tillbaka och vi fick åka till vårdcentralen som skickade oss till akuten, vilket drama.
På akuten tog de massa prover på mig som vi sen fick vänta att få resultatet på. Som alla andra gånger var de helt normala, men en sjukt bra doktor bokade in massa nya tester som de ska göra på mig. "Vi ska fixa detta, du ska bli bra Rebecca" sa hon. Verkligen skönt att höra även om jag själv tvivlar på det, men ändå.

Idag åkte jag ut i Flyinge igen, hade "redovisning" i grupp och sen lunchstalltjänst, på eftermiddagen skulle jag inte rida så jag okte hem vid 11.30. Satte på en film att sova till och sen ner till stan med Linda för att köpa present åt Lina som jag ska på fest hos ikväll. Hoppas verkligen att inte magen förstör kvällen, så skriver jag igen imon.

Take care!

RSS 2.0